indirdik


17 Şubat 2012 Cuma

ÇİLEK LİKÖRÜ

Çilekli Likör Nasıl Yapılır...

Şef' im sağolsun dün sıcak şarap tarifi ile blogu şenlendirmiş, ben de bugün onun gizli tariflerinden ev yapımı kolay çilek likörünün nasıl yapıldığını anlatayım:



Biz 200 gr' lık cam nescafe kavanozu kullanıyoruz, siz de isterseniz o kavanozlardan ya da boyutu aşağı yukarı onun kadar olan cam bir kavanoz kullanabilirsiniz.
Kavanozun yarısına kadar çilek doldurun (ikiye ya da dörde kesin çilekleri).  Üzerine 1 çay fincanı şeker koyun.
Sonra:
2 çorba kaşığı hindistan cevizi,
yarım limon suyu,
2 çubuk tarçın,
3-4 karanfil,
1 muskat
ve yarım şişe cin koyun.
Karanlık, kuytu bir köşeye koyun, 4 hafta kadar orada unutun. 4 hafta sonra bir tülbentten süzüp cam şişede buzdolabında saklayabilirsiniz. 
Köpüklü bir kahve ve yanında bitter çikolata ile çooook güzel gider.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder