indirdik


5 Ekim 2012 Cuma

FIRINDA HAMSİ NASIL YAPILIR - KOLAY HAMSİ YEMEĞİ TARİFİ



LEZZETLİ HAFİF VE KOLAY BALIK YEMEKLERİ TARİFLERİ – HAMSİLİ TARİFLER – FIRINDA HAMSİ TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI 



Bugünkü tarifimiz kolay ve lezzetli fırında hamsi yemeği…




Malzemeler:
Yarım kilo hamsi
3 adet domates
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
2 dal taze soğan
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
2-3 adet defne yaprağı
Tuz – karabiber
1 limonun suyu

Yapılışı:
Önce hamsileri, kafalarından tutup içindeki kılçık çıkacak biçimde çekerek temizleyin ve daha sonra 2-3 dakika tuzlu suda bekletip yıkayın ve bir kenara alıp süzün.
Fırın tepsisine hamsileri kuyrukları ortaya olacak şekilde dizin.
Soğanları piyaz ya da incecik halkalar halinde kesin.
Taze soğanı halka halka, yeşil biberleri de çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın.
Domatesleri küçük küpler halinde kesin.
Sarımsağı ince ince kıyın.
Bir kapta soğanı, taze soğanı, domatesi, yeşil biberi karıştırın.
İçine kıyılmış maydanoz, sarımsak, limon suyu ve tuz – karabiber de koyun ve tekrar karıştırın.
Bu sosu hamsilerin üzerine eşit biçimde dökün ve defne yapraklarını en üste koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder