LEZZETLİ
HAFİF VE KOLAY BALIK YEMEKLERİ TARİFLERİ – HAMSİLİ TARİFLER – FIRINDA HAMSİ
TARİFİ – NASIL YAPILIR – YAPILIŞI
Bugünkü tarifimiz
kolay ve lezzetli fırında hamsi yemeği…
Malzemeler:
Yarım kilo hamsi
3 adet domates
1 avuç ince kıyılmış
maydanoz
2 dal taze soğan
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
2-3 adet defne
yaprağı
Tuz – karabiber
1 limonun suyu
Yapılışı:
Önce hamsileri,
kafalarından tutup içindeki kılçık çıkacak biçimde çekerek temizleyin ve daha
sonra 2-3 dakika tuzlu suda bekletip yıkayın ve bir kenara alıp süzün.
Fırın tepsisine
hamsileri kuyrukları ortaya olacak şekilde dizin.
Soğanları piyaz ya
da incecik halkalar halinde kesin.
Taze soğanı halka halka, yeşil biberleri
de çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın.
Domatesleri küçük
küpler halinde kesin.
Sarımsağı ince ince
kıyın.
Bir kapta soğanı, taze soğanı,
domatesi, yeşil biberi karıştırın.
Bu sosu hamsilerin
üzerine eşit biçimde dökün ve defne yapraklarını en üste koyun.
Önceden ısıtılmış
180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder