indirdik


17 Ekim 2012 Çarşamba

DÜNYA MUTFAKLARI – RUS YEMEKLERİ – KOLAY VE LEZZETLİ ÇORBA TARİFLERİ – BORSCHT (BORÇ) ÇORBASI TARİFİ – PANCAR ÇORBASI NASIL YAPILIR – LAHANALI PANCARLI ÇORBA YAPILIŞI

DÜNYA MUTFAKLARI – RUS YEMEKLERİ – KOLAY VE LEZZETLİ ÇORBA TARİFLERİ – BORSCHT (BORÇ) ÇORBASI TARİFİ – PANCAR ÇORBASI NASIL YAPILIR – LAHANA PANCAR ÇORBASI YAPILIŞI


Bugünkü tarifimiz Rus mutfağından Borç çorbası.  Pancar ile yapılan bu çorba hem hafif hem de lezzetli.  “Borscht” ne demek?  Borscht, Rusça’ da pancar çorbası anlamına geliyor.  Tarifimize geçelim:


Malzemeler:
2 adet pancar
2 adet havuç
1 adet patates
4-5 yaprak lahana
2 adet yeşil biber
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
5 su bardağı su (ya da et suyu kullanabilirsiniz)
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı ev yapımı domates salçası
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz – karabiber
yarım paket krema

Yapılışı:
Pancarları ve havuçları yıkayın, soyun ve küp küp kesin.
Soğanı ikiye bölün.
Bir tencereye su, soğan, havuç ve pancarları koyup kaynatın.
Karışım kaynayınca tencerenin altını kısıp kapağını kapatın ve pancarlar-havuçlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Sebzeler yumuşayınca soğanı tencereden alın.  Havuç ve pancarları da bir kevgir ile toplayıp ayrı bir kapta soğumaya bırakın.
Patatesi küp küp kesin, lahana ve biberi de şerit şerit doğrayın, maydanozla beraber tenceredeki suya ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sebzeler yumuşayınca bir miktar su ile domates salçasını inceltin.
Tenceredeki karışıma salçayı, tuz ve karabiberi de ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
Kenara ayırdığınız pancar ve havucu bu karışıma ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
Ateşten almadan evvel limon suyunu da ekleyin ve bir iki kere karıştırın.
Çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine birer çorba kaşığı krema ve incecik kıyılmış dereotu veya maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.

1 yorum: