Bugünkü tarifimiz Rus
mutfağından Borç çorbası. Pancar ile
yapılan bu çorba hem hafif hem de lezzetli.
“Borscht” ne demek? Borscht, Rusça’
da pancar çorbası anlamına geliyor.
Tarifimize geçelim:
Malzemeler:
2 adet pancar
2 adet havuç
1 adet patates
4-5 yaprak lahana
2 adet yeşil biber
2 çorba kaşığı ince kıyılmış
maydanoz
5 su bardağı su (ya da et suyu
kullanabilirsiniz)
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı ev yapımı domates
salçası
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz – karabiber
yarım paket krema
Yapılışı:
Pancarları ve havuçları yıkayın,
soyun ve küp küp kesin.
Soğanı ikiye bölün.
Bir tencereye su, soğan,
havuç ve pancarları koyup kaynatın.
Karışım kaynayınca tencerenin
altını kısıp kapağını kapatın ve pancarlar-havuçlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Sebzeler yumuşayınca soğanı
tencereden alın. Havuç ve pancarları da
bir kevgir ile toplayıp ayrı bir kapta soğumaya bırakın.
Patatesi küp küp kesin,
lahana ve biberi de şerit şerit doğrayın, maydanozla beraber tenceredeki suya
ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sebzeler yumuşayınca bir
miktar su ile domates salçasını inceltin.
Tenceredeki karışıma salçayı,
tuz ve karabiberi de ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
Ateşten almadan evvel limon
suyunu da ekleyin ve bir iki kere karıştırın.
Çorbayı kaselere bölüştürüp
üzerine birer çorba kaşığı krema ve incecik kıyılmış dereotu veya maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.
guzel gorunuyor denemek lazım ellerınıze sağlık
YanıtlaSil