indirdik


7 Ağustos 2012 Salı

RAKI MEZELERİ - BEYAZ PEYNİR KÖFTESİ TARİFİ - NASIL YAPILIR - YAPILIŞI

LEZZETLİ ATIŞTIRMALIKLAR (SNACK) - BEYAZ PEYNİR KÖFTESİ TARİFİ - PEYNİR KROKET NASIL YAPILIR - YAPILIŞI
Bugün sizlere hem lezzetli bir atıştırmalık, hem de güzel bir rakı mezesi olan beyaz peynir köftesi tarifini veriyorum.

Malzemeler:
200 gram beyaz peynir
2 dilim bayat ekmek içi
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
2 diş sarımsak
2 kaşık rende kaşar
1 yumurta sarısı
1 bardak galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
pul biber
karabiber

Yapılışı:
Beyaz peyniri rendeleyin.
Ufalanmış ekmek içi, maydanoz, dereotu, sarımsak, pul biber ve karabiber ile birlikte yoğurun.
Yoğurma işi bitince bu karışımdan minik top top köfteler yapın.
Ayrı bir kapta yumurta sarısını çırpıp kaşar peyniri rendesi ile karıştırın.
Köfteleri bu karışıma bulayıp galeta unu ile kaplayın.
Tavada kızdırdığınız yağda altını ve üstünü pembeleşinceye kadar kızartın.
Bir tabağa kağıt havlu yayın.
Tavadan aldığınız sıcak köfteleri kağıt havlunun üzerine dizin.
Böylece fazla yağı emdirmiş olursunuz.
Köfteleri Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder