indirdik


3 Ağustos 2012 Cuma

BİBER SALÇASI TARİFİ - EV YAPIMI SAĞLIKLI BİBER SALÇASI - KOLAY SALÇA TARİFİ

KIRMIZI BİBER SALÇASI NASIL YAPILIR - EV YAPIMI SALÇA - KOLAY SALÇA TARİFİ 

Bugün sizlere sağlıklı ve sürekli el altında bulunması gereken bir yardımcı tarif vermek istiyorum. Kışın yemeklerde kullanılmak üzere genellikle köylerde hazırlanan bu lezzet, artık evimizin olmazsa olmazı... Katkılı ve sağlıksız hazır salçaları bir kenara bırakın! Hazırlaması yalnızca bir kaç saatinizi alacak bu tarif yıl boyunca hayat kurtaracak nitelikte...

Malzemeler:
4 kg. Kırmızı Biber  - Salçalık tabir edilen etli ve irice olanlardan -
3 Çay KaşığıTuz
Su
Zeytinyağı

Yapılışı:
- Biberler iyice yıkanır, sap kısmı ve içindeki tohumlar dikkatlice çıkarılıp, irice doğranır ve bir tencereye alınır.
- Tencereye yarım su bardağı su ilave edilerek kaynatılır. Kaynadıktan sonra, ocağın altı kısılıp ara sıra karıştırılarak 13-15 dakika kadar kaynatılır. Ocağın altı kapatıldıktan sonra, soğuması için yaklaşık 10 dakika kadar bekletilir.
- Kabuklar soyulduktan sonra, el blenderi yardımı ile macun kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Tekrardan bir tencereye alınan karışım tencere kapağı açık bir şekilde ve dibinin tutmaması için karıştırılarak, iyice suyunu çekene ve koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatılır.
- Tuz ilave edilerek, karışımın soğuması beklenir. Karışım soğuyunca, cam bir kavanoza alınır. Doldurma işlemi sırasında üstten kaşık yardımı ile bastırılarak, hava boşluğu oluşmamasına özen gösterilmelidir.
- Kavanoza dolum yapılırken en üstte yaklaşık bir parmak kadar boşluk bırakılmalı ve bu boşluk da, hava ile temasın kesilebilmesi için, zeytinyağı ile doldurulmalı ve kapak sıkıca kapatılmalıdır. Kavanoz buzdolabında muhafaza edilmelidir..

2 yorum:

  1. Buzdolabında sakladıktan sonra konserve yapmaya ne gerek var.Serin bir yerde nasıl saklayabiliriz siz onu söyleyin.

    YanıtlaSil
  2. Konserve yapmanın nedeni; mevsimindeki taze sebze ve meyveleri mevsim dışında da tüketebilmektir. Kaldı ki herkesin evinde buzdolabı olduğu için en pratik çözümdür. İllaki buzdolabı dışında saklayacağım diyorsanız, serin ve karanlık bir ortamda(mutfaklarınızdaki tezgah altlarınız uygun olacaktır)üstüne yeterli miktarda zeytinyağı bırakıp, hava almayan bir kapta rahatça saklayabilirsiniz... Neşeli Günler...

    YanıtlaSil