indirdik


1 Temmuz 2012 Pazar

RAKI MEZELERİ - MALOHTA TARİFİ - TAZE FASULYE MEZESİ

RAKI MEZELERİ - MALOHTA TARİFİ - TAZE FASULYE MEZESİ NASIL YAPILIR

Bugün de sizlere Trabzon yöresinden bir rakı mezesi olan ve taze fasulye ile yapılan, Malohta tarifini vermek istiyorum.

Malzemeler:
700 Gr. Taze Fasülye
1 Su Bardağı Ceviz İçi
4 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Kişniş
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
1 Limonun Suyu
Tuz

Yapılışı:
Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayın, yıkayın ve ikiye kırın. Kırılmış fasülyeleri haşlayıp süzün. Bir havan yardımı ile; ceviz, sarmısak, kişniş ve kırmızı biberi beraberce dövüp, üzerine limon suyu ve tuzu katıp karıştırın. Bu sosu haşlanmış fasülyelerin üzerine döküp, soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder