(7 tahıllı undan yapılmış sağlıklı pırasalı tart)
Tart Hamuru:
2 su bardağı 7 tahıllı un (marketlerde kolayca bulabilirsiniz)
1/2 paketmargarin
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yumurtayarım paket kabartma tozu
margarin, yumurta ve pudra şekeri birbirine yedirilir. üstüne elenmiş un ve kabartma tozu eklenip yoğrulur.
yoğrulan hamur streç filmle sarılıp 30-45 dk arasında dolapta bekletilir.
Dinlenilen hamur merdane ile - altını ve üstünü biraz unlamak sureti ile - tart kalıbından biraz daha büyükçe açılır. Yağlanmış ve üstü biraz unlanmış tart kalıbına bu hamur kenarlarından yükseltilerek döşenir.
Tartın içi:
3 pırasa
1 büyükbaş soğan
3 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1 su bardağı lor peyniri
1 yumurta
1 su bardağı rende kaşar
1 türk kahvesi fincanı süt
1 tatlı kaşığı un
nane - kırmızı pul biber - 4 dilim kaşar (üstünü süslemek için)
bir tavada önce soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, üstüne ince kıyılmış sarmısak eklenir, sonra jülyen kesilmiş pırasalar eklenir.
ayrı bir kapta peynir, süt, yumurta, un , dereotu ve rende kaşar karıştırılır, ve pırasalı karışımın üzerine ilave edilir.
Bu karışımı tavada 2-3 dk daha kavurmaya devam edin, ve sonra tart kalıbına yerleştirilmiş hamurun üzerine yayın, üzerini nane, pul biber ve dilim kaşar ile süsleyin.
35-40 dakika , önceden ısıtılmış 220 C fırında pişirin.
Pişirme süresi fırından fırına değişebilir, o yüzden hamurun çıtır ve üzerinin sarı olmasına dikkat edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder