indirdik


13 Şubat 2012 Pazartesi

PIRASALI TART

PIRASALI TART
(7 tahıllı undan yapılmış sağlıklı pırasalı tart)

Tart Hamuru:
2 su bardağı 7 tahıllı un (marketlerde kolayca bulabilirsiniz)
1/2 paketmargarin
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu

margarin, yumurta ve pudra şekeri birbirine yedirilir.  üstüne elenmiş un ve kabartma tozu eklenip yoğrulur.
yoğrulan hamur streç filmle sarılıp 30-45 dk arasında dolapta bekletilir. 

Dinlenilen hamur merdane ile - altını ve üstünü biraz unlamak sureti ile - tart kalıbından biraz daha büyükçe açılır.  Yağlanmış ve üstü biraz unlanmış tart kalıbına bu hamur kenarlarından yükseltilerek döşenir.

Tartın içi:
3 pırasa
1 büyükbaş soğan
3 diş sarımsak
1 tutam dereotu
1 su bardağı  lor peyniri
1 yumurta
1 su bardağı rende kaşar
1 türk kahvesi fincanı süt
1 tatlı kaşığı un
nane - kırmızı pul biber - 4 dilim kaşar (üstünü süslemek için)

bir tavada önce soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur, üstüne ince kıyılmış sarmısak eklenir, sonra jülyen kesilmiş pırasalar eklenir. 
ayrı bir kapta peynir, süt, yumurta, un , dereotu ve rende kaşar karıştırılır, ve pırasalı karışımın üzerine ilave edilir. 

Bu karışımı tavada 2-3 dk daha kavurmaya devam edin, ve sonra tart kalıbına yerleştirilmiş hamurun üzerine yayın, üzerini nane, pul biber ve dilim kaşar ile süsleyin.

35-40 dakika , önceden ısıtılmış 220 C fırında pişirin. 

Pişirme süresi fırından fırına değişebilir, o yüzden hamurun çıtır ve üzerinin sarı olmasına dikkat edin. 
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder