indirdik


14 Şubat 2012 Salı

ISPANAKLI SOMON

ISPANAKLI SOMON


Gerekli Malzemeler
1 parça Somon (yaklaşık 200 gr.)
1 orta boy soğan
2 diş sarmısak
Çeyrek demet ıspanak
100 gr (1/2 paket) krema

2 dilim limon
bir tutam limon kabuğu rendesi


Marine etmek için gerekli malzemeler
1 çay kaşığı adaçayı
1,5 tatlı kaşığı taze biberiye
3 diş sarmıssak
taze karabiber
tuz
5-6 damla limon
2 Çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Marine işlemi
Bir kesme tahtasında, adaçayı-sarmısak ve biberiyeler 2 - 3 damla zeytinyağı eklenerek, bıçak yardımı ile ince ince kıyılır.
yaklaşık 200 gr. lık somon parçasının her tarafı bu karışım ile güzelce sıvanır.
Sonra sıvanmış somon derince bir kaba konup üstüne zeytinyağı eklenir ve 5-6 damla limon suyu damlatılır.
taze karabiber ve bir tutam mümkünse deniz tuzu eklenir.
Bu karışım 45 - 60 dk arası buzdolabında, kabın üstü sıkıca strech film ile kapanmış şekilde ,bekletilir.

Somon Izgara
küçük küçük doğranmış soğan pembeleşinceye kadar tavada 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile kavurulur, doğranmış sarımsaklar, yeteri kadar tuz ve karabiber eklendikten sonra ıspanaklar orta derece ateşte yaklaşık 4-5 dk karıştırılarak pişirilir.Üstüne bir miktar daha tuz ve karabiber ekilip en son aşamada krema ve limon kabuğu rendesi ilave edilir. Karışım fokurdama başlayınca altı kapatılır.

Marine edilmiş somon balığının her bir yüzü, yaklaşık 3-4 dk. kızgın ızgara tavasında pişirilir. (Üstleri hafiften altın rengi almaya başlayınca piştiğini anlayabiliriz. Eğer çok pişirirsek kuru ve lezzetsiz olur.) Somonlar pişerken tavanın bir köşesine de 2 ince dilim limon konulur.

Kremalı ıspanak bir tabağın ortasına yayılır ve üstüne de marine edilmiş ve ızgarada pişmiş somon balığı konulur. Somon balığının üstüne de ızgarada somon ile beraberce pişirilen 2 ince dilim limon eklenmesi şiddetle tavsiye olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder