16 Şubat 2012 Perşembe

SICAK ŞARAP

Yamak hasta olduğundan bugünkü tarifi vermek bana düştü.  Soğuk günlerde içinizi ısıtacak birşey yazsam ama ne yazsam derken aklıma sıcak şarap geldi.  yapması da o kadar kolay ki...

Malzemeler

1 su bardağı su
Çeyrek su bardağı şeker
1 tutam karanfil
1 tutam kakule
1 parça zenecefil
2 çubuk tarçın

Bu malzemeler kaynatılır.  Sonra 15 dakika ılımaya bırakılır.  Bu karışım daha sonra büyük bir tencereye alınır.

Çok kısık ateşe oturtulup aşağıdaki malzemeler eklenerek ısıtılmaya devam edilir :

yarım limon
1 elmanın kabuğu (kırmızı tercih ederseniz daha iyi olur)
1 portakal (ortadan ikiye ayrılmış)
1 şişe kırmızı şarap

Burada önemli olan karışımı asla kaynatmamak.  Yoksa alkolü uçar.
Isıttıktan sonra ateşi sönürüp, süzüp, servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder