17 Şubat 2012 Cuma
ÇİLEK LİKÖRÜ
Şef' im sağolsun dün sıcak şarap tarifi ile blogu şenlendirmiş, ben de bugün onun gizli tariflerinden ev yapımı kolay çilek likörünün nasıl yapıldığını anlatayım:
Biz 200 gr' lık cam nescafe kavanozu kullanıyoruz, siz de isterseniz o kavanozlardan ya da boyutu aşağı yukarı onun kadar olan cam bir kavanoz kullanabilirsiniz.
Kavanozun yarısına kadar çilek doldurun (ikiye ya da dörde kesin çilekleri). Üzerine 1 çay fincanı şeker koyun.
Sonra:
2 çorba kaşığı hindistan cevizi,
yarım limon suyu,
2 çubuk tarçın,
3-4 karanfil,
1 muskat
ve yarım şişe cin koyun.
Karanlık, kuytu bir köşeye koyun, 4 hafta kadar orada unutun. 4 hafta sonra bir tülbentten süzüp cam şişede buzdolabında saklayabilirsiniz.
Köpüklü bir kahve ve yanında bitter çikolata ile çooook güzel gider.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder